Ons verhaal

Altrimex in een notendop, trots familiebedrijf opgericht in 1973. Maak kennis met ons en lees over onze brand story, missie en visie.

Neem contact op
Altrimex kantoor van de buitenzijde

Altrimex jubileumlogo 50 jarig bestaan

Uitzonderlijke ambitie, zeldzame toewijding, maak kennis met Altrimex vandaag.

Totaalaannemer. System integrator. One-stop-shop. Er zijn meerdere termen om Altrimex te omschrijven. Binnen de industrie presenteert Altrimex zich als toeleverancier van complete oplossingen voor unieke verpakkingsvraagstukken. Een dynamische en resultaatgerichte partner die van alle markten thuis is. Met een heldere belofte aan opdrachtgevers: ontzorging van start tot oplevering.

Ontzorging van start tot oplevering

Elk productieproces is anders, elke productieomgeving is anders. Dat maakt vrijwel iedere verpakkingsbehoefte tot een uniek vraagstuk. Altrimex begrijpt hoe verpakkingsprocessen werken. Met vijftig jaar ervaring in verpakkingsmachines bekleden wij een technologisch vooraanstaande positie.

Altrimex adviseert, engineert en installeert. Precies op tijd en binnen het afgesproken budget. Altrimex begeleidt, verzorgt training voor operators en verleent service. Tot aan financiering op maat voor klanten die daar prijs op stellen. Onze opvatting van ontzorgen.

Historie, missie en visie

Ontstaan
In 1973 startte de oprichter van Altrimex, Richard Staudt, met het verkopen van weegsystemen voor de ijzerwarenbranche. Met een enkele machine op de aanhanger wist hij met succes potentiële klanten in de Benelux en Duitsland direct te overtuigen van de voordelen van zijn (ons) bedrijf.

Foto van de eerst verkocht weegmachine met een gedenkbord

Al snel groeide het productengamma uit van losse weegsystemen tot complete verpakkingslijnen voor ijzerwaren en stukgoederen. Zo’n drie jaar later introduceerde Altrimex de eerste doseersystemen voor poeders en granulaten, gevolgd door afvulmachines voor vloeistoffen, etiketteer -en sealsystemen. Vandaag de dag is Altrimex een internationale leverancier van complete verpakkingsoplossingen aan de ijzerwaren, poeder, vloeistoffen en tabletten industrie.

Altrimex door de jaren heen

Richard Staudt

1973

Altrimex wordt opgericht door Richard en Petra Staudt

Poeders met een schep

1974

Start van de poeder en granulaten divisie

Binnenkant van een verpakkingsmachine

1976

Technische dienst opgericht

Vloeistof die wordt afgevuld

1977

Start van de vloeistoffen afdeling

Former headquarter of Altrimex

1982

Verhuizing van Zwartewaal (Z-H) naar Asten (N.B.)

Wereldbol

1983

Start met de wereldwijde verkoop van machines

Foto van een fabriekshal met chemische producten

1985

Uitbreiding sales van ijzerwaren en voedsel naar chemische en farmaceutische industrie

Verpakkingslijn bij een klant

1987

Start met de engineering van verpakkingslijnen

Altrimex gebouw van buiten

1992

Nieuw gebouw in Helmond met eigen productieruimte

Tabletten telmachine

1999

Start van de tabletten en capsules divisie

Foto van Richard Staudt

2000

Overlijden van oprichter Richard Staudt

Personeelsfoto Michael Staudt

2001

Officiële overdracht aan Michael Staudt (2e generatie)

Altrimex after sales logo

2002

Oprichting van Altrimex after sales en RKM Lease

Groepsfoto Lapland reis

2014

Jubileumreis naar Lapland ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan

Duitse vlag

2020

Uitbreiding naar Duitsland als lijnintegrator op alle gebieden

Foto van de nieuwe receptie

2022

Afronding van de verbouwing

Jubileumlogo 50 jaar Altrimex

2023

50-jarig jubileumjaar

Missie

Altrimex levert een aantoonbare bijdrage aan de efficiency van het verpakkingsproces. Kernbegrippen in onze dienstverlening zijn deskundigheid, flexibiliteit, efficiency en kwaliteit. Dankzij de strategische allianties met onze partners en de samenwerking met gespecialiseerde en internationaal gerenommeerde machinebouwers kenmerken al onze oplossingen zich door innovatief vermogen, hoge efficiency en betrouwbaarheid en een zeer lage Cost of Ownership.

Visie

Altrimex wil zijn vooraanstaande plaats in de markt van doseer-, vul- en verpakkingsmachines behouden en door middel van voortdurende innovatie en kwaliteitsbewaking verder uitbouwen. De perfecte combinatie van kundige, betrokken medewerkers enerzijds en de hoge kwaliteit van de geleverde apparatuur anderzijds maakt dat wij totaaloplossingen op maat bieden. Altrimex neemt de wensen en eisen van de klant en diens product als uitgangspunt. Afzonderlijke machines en complete lijnen inclusief alle randapparatuur worden klantspecifiek ontworpen, gebouwd en aangepast.

Ons team

Driven by passion

Leer ons kennen