Multihead wegers

Solide en zeer accurate multihead wegers. Voor spijkers, schroeven, bouten en moeren met snelheden tot 50 wegingen per minuut.

Totaaloplossingen voor ijzerwaren
Close up Multihead weger met spijkers in de middenschijf
Vibrerende-middenschijf-multihead-weger

Logo Altrimex hardware department

Multihead wegers

Speciaal voor het afwegen van ijzerwaren op een hoge snelheid heeft Altrimex diverse multihead wegers beschikbaar. Deze zijn met name geschikt voor klanten die grotere batches ijzerwaren willen verpakken. Kenmerken van onze multihead weegmachines zijn:

◾  Robuust ontwerp met modulaire opbouw;
◾  Zeer nauwkeurig;
◾  Snelheden tot 50 wegingen per minuut;
◾  Hoog belastbare weegcellen, hierdoor geschikt voor het verwegen van zware onderdelen;
◾  Gebruiksvriendelijke bedieningsinterface;
◾  Standaard voorzien van de mogelijkheid voor een referentie weegschaal voor automatische invoer van stukgewicht;
◾  Per productmenu omstelbaar tussen gewicht- of telmodus (count by weight);

Video's van onze Multihead wegers

Vibrerende middenschijf van de Multihead weger met spijkers erop

Multihead lijn voor schroeven in doosjes

Blisters op een transportband

Multihead lijn voor schroeven in blisters

Verpakkingslijn voor bouten

Verpakkingslijn voor bouten

Standaard leveringsprogramma van onze multihead systemen

De multihead weger wordt voornamelijk ingezet in volautomatische verpakkingslijnen. Hiervoor bieden wij gestandaardiseerde oplossingen aan, bestaande uit:

✅ Aan- en toevoersysteem
✅ 14-kops multihead weger
✅ Vulmachine
✅ Sluitsysteem

Verpakkingslijn voor ijzerwaren met een Ishida Multihead weger

Wilt u naast de hiervoor genoemde opties, u lijn verder automatiseren met andere componenten? Ook daarin kan Altrimex voorzien, denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van:

◾ Richtmagneten, geschikt voor het uitgericht verpakken van uw product

◾ Checkwegers, voor een individuele controle van het gewicht en vulgraad

◾ Etiketteersystemen

◾ Palletiseermachine

Met al deze toepassingen creëert u een volledig automatische verpakkingsoplossing welke uw verpakkingsvraagstuk geheel beantwoord.

Zo ziet u, investeren in een Altrimex systeem is een verantwoorde investering voor de toekomst.

Voor wie is de multihead weger geschikt?

Onze multihead systemen zijn bij uitstek geschikt voor klanten die ijzerwaren op hoge snelheid willen verpakken, denk bijvoorbeeld aan 50 doosjes of zakjes per minuut. Indien u lagere snelheden (< 12 p.m.) wenst, adviseren wij u te kiezen voor één van onze lineaire wegers.

Naast ijzerwaren is de multihead tevens geschikt voor het verwegen van de meest uiteenlopende stukgoederen, waaronder snoep, noten of petfood voor de chemische- en voedingsmiddelensector.

Hoe is de werking van de Multihead weger?

Vanuit de toevoerbunker en invoergoot wordt uw product automatisch getransporteerd naar de vibrerende middelschijf. Deze is voorzien van een instelbare voorweging waardoor het productniveau nauwkeurig kan worden bepaald. Voor de meest optimale werking is het van essentieel belang dat de producten goed worden gesepareerd en constant worden toegevoerd. Om dit te garanderen kan de invoergoot dubbel worden uitgevoerd zodat een optimale spreiding van de producten ontstaat.

Vervolgens doseert de middelschijf d.m.v. vibraties de producten gelijkmatig in de verschillende verdeelbakken, deze zijn voorzien van een eigen vibrerende toevoergoot met aan het einde een voorraadhopper. Wanneer het vooraf ingestelde gewicht bereikt is opent de afsluitklep en wordt het product doorgestort naar de weeghopper.

Het doel van iedere weging is om een gelijkmatige combinatie van de gewichten te verkrijgen, om deze reden wordt een multihead ook wel een combinatieweger genoemd. Na het vinden van de juiste combinatie worden de deelgewichten afgestort in de verzameltrechter en via de timinghopper als eindgewicht naar het vulstation gevoerd.

 

Meer informatie?

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u graag een vrijblijvend advies over onze mogelijkheden welke past bij uw product? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialist en adviseur Twan van Gaal.

Neem contact op