Lineaire weger

Voor ijzerwaren en stukgoederen van 10 gram tot 25 kg. Zeer accuraat, minimale onderhoudskosten en snelheden tot 12 wegingen per minuut.

Totaaloplossingen voor ijzerwaren
Dubbele lineaire weger
Lineaire-weger-met-richtmagneet
Magnetische opvoerlift van een lineaire weger

Logo Altrimex hardware department

Lineaire weger

Speciaal voor het wegen en tellen van ijzerwaren heeft Altrimex diverse lineaire wegers beschikbaar. Dit type machine wordt voornamelijk gebruikt door klanten in de bouw,- auto-, diy- en andere industrieën. De belangrijkste eigenschappen van de lineaire weegmachine zijn:

◾  Uiterst solide ontwerp en opbouw;
◾  Accuraat en snelheden tot 12 wegingen per minuut;
◾  Alle toegepaste contactdelen zijn speciaal uitgelegd voor de verwerking van ijzerwaren;
◾  Eenvoudige bediening;
◾  Door eenvoudige omstelling kunnen korte ombouwtijden worden gegarandeerd, hierdoor is een lineaire weger zeer geschikt voor het verwerken van kleinere batches;
◾  Eenvoudig uit te breiden van semi- naar volautomatisch verpakkingssysteem;
◾  Minimale onderhoudskosten door de toepassing van robuuste materialen.

Video's van onze lineaire wegers

Foto van een groene lineaire weger waarin spijkers liggen

Automatische verpakkingslijn voor spijkers in dozen 5-25 KG

Golden screws in the linear weigher

Lineaire weger voor diverse soorten ijzerwaren

Thumbnail Nail packaging line with magnet orientation

Verpakkingslijn voor spijkers met richtmagneet

Voor wie is de lineaire weger geschikt?

De lineaire wegers zijn met name geschikt voor klanten die ijzerwaren op lage snelheid willen verpakken. Voor hogere snelheden adviseren wij u te kiezen voor een multihead weger. Naast het verwerken van ijzerwaren zijn onze lineaire weegmachines ook geschikt voor stukgoederen, met name voor de chemische- of voedingsmiddelenindustrie. Voor elk product kan Altrimex u een specifieke oplossing bieden, rekening houdend met de verwerkingseigenschappen en vereiste hygiënenormen.

Standaard leveringsprogramma van onze lineaire wegers

Specificaties van onze lineaire wegers weergegeven in een tabel

Hoe werkt een lineaire weger?

Vanuit de toevoerbunker worden de producten automatisch toegevoerd naar de invoer trilgoot. Vervolgens worden de producten automatisch getransporteerd naar de grof- en de fijngoot, welke geplaatst zijn in een lineaire opstelling. Voor de meest optimale werking is het van essentieel belang dat de producten in de trilgoten goed worden gesepareerd en constant worden toegevoerd. Om dit te garanderen zijn de trilgoten voorzien van automatische voorweegsystemen waarmee het productniveau nauwkeurig kan worden ingeregeld.

Aan het einde van de grof- en de fijngoot bevinden zich beide afslagkleppen; De grof- en fijnklep. Hiermee wordt de doorvoer van het product naar het weeggedeelte gestopt. Gedurende de weegcyclus wordt de snelheid van de trilgoten automatisch naar beneden bijgesteld. Vervolgens worden, onafhankelijk van elkaar, de grof- en fijnklep gesloten. Na het sluiten van de fijnklep is het doelgewicht bereikt. Door de automatische self-learn modus van onze weger bent u verzekerd van de meest optimale snelheid en nauwkeurigheid. Tevens wordt hiermee de automatische na-dosering weggeregeld waardoor de cyclustijd zo minimaal mogelijk blijft.

 

Van losse weegmachine tot complete verpakkingslijn

Waar bij een beginnende verpakkingsvraag een semi-automatische oplossing met een stand-alone lineaire weger de perfecte oplossing is, bestaat bij een toenemende productie de mogelijkheid om deze eenvoudig uit te breiden tot volautomatische verpakkingslijn. Dit kan door het toevoegen van:

◾  Automatische toe- en afvoersystemen
◾  Richtmagneten
◾  Controlesystemen
◾  Etiketteermachines
◾  Dozen opzet en sluitmachines
◾  Automatische palletiseermachine

Zo ziet u, investeren in een Altrimex systeem is een verantwoorde investering voor de toekomst.

Meer informatie? 

Wilt u weten of een lineaire weger ook de oplossing is voor uw product en situatie? Neem dan contact met ons op en vraag naar Twan van Gaal.

Neem contact op