Efficiente verpakkingsmachines

Voor een verhoogde efficiency en probleemloze productie. Modulaire opbouw.

Neem contact op
Foto met vier verpakkingsmachines van Altrimex

Efficiente en betrouwbare verpakkingsmachines

Bent u op zoek naar een verpakkingsmachine waarmee u jarenlang probleemloos kunt produceren? Dan bent u bij Altrimex aan het juiste adres. Wij zijn een innovatief en veelzijdig expert als het gaat om verpakkingssystemen voor ijzerwaren, poeders, vloeistoffen, tabletten en capsules.

Meer nog dan een onberispelijk functionerende installatie verlangen onze klanten prestaties en rendement op hun investering. Met andere woorden: meer efficiency, minder operationele kosten en concurrentievoordeel in hun specifieke markt. Zo brengen wij jaarlijks gemiddeld 120 projecten tot een goed einde voor een kleurrijk palet aan internationale klanten. We mogen wel zeggen: tevreden klanten.

Onze kracht ligt niet alleen in het leveren van verpakkingsmachines, maar vooral in het bieden van totaaloplossingen: Het toepassen van kennis en het samenbrengen van maatwerkmodules tot een efficiënt systeem. Vrijwel al onze verpakkingssystemen worden gekenmerkt door hun modulaire opbouw. Dit betekent concreet: de garantie van een groeipad. Zo kan een halfautomatische stand-alone machine doorgroeien naar een volautomatische verpakkingslijn.

Investeren in een Altrimex-verpakkingsmachine is dan ook een verantwoorde investering voor de toekomst.

Weegoplosingen voor ijzerwaren en stukgoederen

Van enkele grammen verpakkingsgewicht tot bulkhoeveelheden. Alle lijnen zijn modulair uit te breiden met toevoer- en eindverpakkingssystemen en alle overige denkbare randapparatuur. Afgestemd op uw specifieke behoefte. Onze engineers bespreken graag de mogelijkheden met u.

Totaaloplossingen voor ijzerwaren

Afvullen en verpakken van poeders en granulaten

Altrimex biedt een breed gamma aan hoogwaardige, efficiënte doseer- en verpakkingsmachines voor nagenoeg elke industrie. Gewichten van milligrammen tot industriële grootverpakkingen kunnen met grote precisie gedoseerd en afgevuld worden in iedere
gewenste verpakking.

Totaaloplossing poeders en granulaten

Afvullen van vloeistoffen

Van semi-automatisch en lineair naar roterende vulmachines met een verwerkingscapaciteit van enkele milliliters tot honderden liters met afvulling in glazen of kunststof containers, flessen, drums en ampullen: alles is mogelijk. Uiteraard levert Altrimex ook alle bijbehorende randapparatuur, zoals flessenopzetters, dozenopzetters en krimpfolielijnen.

Totaaloplossingen vloeistoffen

Nauwkeurig tellen van tabletten en capsules

Speciaal voor het aftellen van capsules en tabletten levert Altrimex uiteenlopende systemen. Precies afgestemd op uw situatie. Of het nu gaat om grote of kleine tabletten en capsules, van gecoat tot zeer stoffig: de hoogwaardige infrarood telsensoren zorgen er in combinatie met een geavanceerde microprocessor voor dat snel, en met zeer hoge precisie geteld wordt.

Totaaloplossingen tabletten en capsules

Verpakkingsmachines voor het sluiten, sealen, etiketteren en eindverpakken

Na het doseren en vullen wordt de verpakking eerst gesloten. Altrimex biedt voor ieder product, iedere sluitmethode en iedere productieomgeving de juiste sluitmachine. Of het nu om een geschroefde, aangerolde of gedrukte dop gaat, in cilindrische of getailleerde vorm, van welk materiaal dan ook. Of uw product nu vloeibaar, pasteus of vast is, gevoelig of agressief. Elke verpakking moet op unieke wijze herkenbaar zijn voor de consument.

Naast de marketinggedachte achter deze identificatie, spelen wetgeving en kwaliteitscontrole een steeds belangrijkere rol. Afwerkingsmogelijkheden variëren van het aanbrengen van een enkelvoudig voorbedrukt etiket tot en met het op hoge snelheid printen en coderen. Hierbij zijn ook controlesystemen beschikbaar die direct de codering controleren op uniciteit. Zo kunt u 100% traceability garanderen.

Waar bij de productverpakking uitstraling belangrijk is, gaat het bij de eindverpakking hoofdzakelijk om functionaliteit. Het product moet de consument in goede staat bereiken en het transport moet efficiënt en veilig kunnen gebeuren. Altrimex denkt graag in een vroeg stadium mee en zorgt uiteindelijk voor de juiste machine.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze verpakkingsmachines? Neem dan contact met ons op! Onze experts denken graag met u mee over de ideale oplossing voor uw unieke installatie.

Neem contact op